Предложение за научна практика

от доц.д-р Даниела Колева и екип

по проект: „Нови млади, нови култури, нови каузи"

 

 

  • 1. Описание на проекта

Проектът си поставя за цел да въведе новите интердисциплинарни подходи на културните изследвания през конкретно емпирично изследване на промените при съвременните български младежи (14-25 г.), настанали под влиянието на рязкото отваряне на страната към глобалния свят, новите комуникационни технологии и сътресенията, преживени от обществото във времето на прехода, да анализира и осмисли разрива между поколенията и новите форми на гражданска активност, основани върху новите комуникации.

 

  • 2. Описание на дейността на студентите:

На студентите ще бъде възложено да направят интернет проучване по зададена от преподавателя тема, свързана с темата на проекта (младежки групи и общности, свързвани от общи интереси към музика, спорт, занимания на свободното време). От практикантите се очаква да изготвят портфолио със събраните материали, включващо списък с линкове с кратка анотация към всеки линк, разпечатки на интернет страници и диск със свалени материали в електронен формат. Работи се само с материали на български език.

 

  • 3. Продължителност на практиката: 30 часа (от април до юни 2009)

 

  • 4. Брой на студентите: 6

 

  • 5. Предварителни изисквания към студентите:

Няма

 

  • 6. Очаквани резултати:

готов продукт - архив от търсенето, включващ опис на материалите, описание на наблюдаваните сайтове (списък с линкове и резюмета, вкл. статистика за посещенията, където я има на сайта), разпечатани уеб-страници, визуален, аудио и видео материал в дигитален формат (на диск)

придобити умения на студентите - умения за работа с интернет ресурси, вкл. търсене, резюмиране, анотиране, анализ

 

  • 7. За контакти:

Доц. д-р Даниела Колева, приемно време понеделник 13:30-15 ч (каб. 405)

Гл. ас. д-р Валентина Георгиева: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и приемно време сряда от 15 до 17ч. (каб. 405)