Предложение за научна практика

от доц. д-р Даниела Колева и екип

 

по проект: „Нови млади, нови култури, нови каузи"  
  • 1. Описание на проекта:

Проектът си поставя за цел да въведе новите интердисциплинарни подходи на културните изследвания през конкретно емпирично изследване на промените при съвременните български младежи (18-30 г.), настанали под влиянието на рязкото отваряне на страната към глобалния свят, новите комуникационни технологии и сътресенията, преживени от обществото във времето на прехода, да анализира и осмисли разрива между поколенията и новите форми на гражданска активност, основани върху новите комуникации.

 

  • 2. Описание на дейността на студентите:

Студентите ще провеждат теренни изследвания, съгласно указанията и под ръководството на преподавателя. Конкретните им задачи ще включват да установят контакти с потенциални респонденти, да проведат интервю, да свалят аудио-материала в текстов формат и да го анализират. Друг аспект от работата на студентите-теренисти е събирането на визуален материал.

Теренната работа ще се осъществява в София и ще включва няколко посещения (ок. 2-4 часа на посещение)

 

  • 3. Продължителност на практиката: 30 часа (от април до юни 2009)

 

  • 4. Брой на студентите: 10

 

  • 5. Предварителни изисквания към студентите:

Да са следвали курса по Културна антропология, да имат известен опит в теренна практика.

 

  • 6. Очаквани резултати:

готов продукт - архив от интервюта (в аудио- и текстови формат); архив от визуални материали

придобити умения на студентите - усвоени техники за теренно наблюдение и провеждане на интервю; умения за анализ на първични данни

 

  • 7. За контакти:

Ния Нейкова, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., тел.: 0885 85 20 07, приемно време в понеделник от 13.00 до 15.00 ч.